Anbefaling: FreeMacWare.com m.fl.

Er du av de som enten fikk første Mac maskin i jula eller har nylig skaffet en? Føler du deg oppgitt over at utvalget av programvarer til Mac OS X er mindre enn på Windows eller Linux? Jeg skjønner hvor surt det er, men det var da i de første ukene jeg hadde min første Mac maskin for snart 4 år siden. Og i dag finner jeg stort sett alt det jeg trenger hver gang jeg søker eller kikker på nedlastningsider. Hvorfor er det slikt? Når man har gått fra Windows eller Linux til Mac OX, så forventer man at man finner programvarer til OS X like enkelt som man var vant til med Windows. Det er en typisk gammel vane. I begynnelsen er det ikke så lett som man tror i grunnen overgangen. Da er det tendes til å bli skuffet eller oppgitt slikt man gir opp fort fordi man ikke vet hvordan man får tak i programmer.

Fortvil ikke, det finnes faktisk flere tusen programvarer til OS X og de fleste er ikke akkurat lett å finne.

Først vil jeg anbefale en nettside som gir deg oversikt over programvarer som kun er gratis!

Mye flott ikke sant? Men om du er ute etter en spesielt program som kan ersatte med det du har brukt på Windows og sannsynligvis koster penger. Da er det bare å lete videre på andre steder. Har også naturligvis tatt med flere linker til andre nettsider. Enten om det er programvarer som er Open Source, betalvare eller portet utgave.

Ser du på disse nettsidene, så oppdrager du fort at det lønner seg å søke litt videre for å finne spennende nettsider. Jo, forresten en ting, å søke, visse du at Google har en egen søkemotor kun for Mac?

Ta også en kikk på mine egne anbefalinger av programvare.

Har du noe kjekke linker som jeg ikke har av anbefalinger? Del gjerne dine linker med andre her.