Opera 10 RC er ute og med nytt ikon!

Jeg har brukt Opera lenge jeg kan huske og da mener jeg at jeg faktisk har brukt Opera siden mell om ’97 – ’98 da jeg var 10 år yngre og den gang Windows bruker.

Opera Software AS har gjort det veldig bra på utvikling av nettleser og er kjent internasjonalt. De er ikke størst på desktop markedet, men på mobile enheter som Opera Mobile til smartphone og Opera Mini til øvrige mobiler i Java ME og tillegg har tilpasset nettlesere til bl.a. Nintendo Wii, Nintendo DS/DSi og litt til.

Det har lenge vært en ting som jeg ønsket å se forandringer hos nettleseren og det er nemlig ikonet! Ikonet vi kjenner til i dag har vært brukt lenge og allerede i 2004 har det dukket opp en forumtråd “Time for a new Opera Logo/idenity?” i Opera Community nettopp om dette. Brukeren non-troppo har kommet med gode poenger om hvorfor Opera logoen er dårlig og i seg selv er grunn til å lage nytt logo ikon.

Gamle Opera logoen vi kjenner i dag
Gamle Opera ikonet vi kjenner i dag

For en tid tilbake ble det kjent at Opera Software AS hadde hyret inn Jon Hicks, kjent for Firefox logoen, for å designe nytt GUI til Opera. I dag ble det annonsert Opera 10 RC og logoen ikonet er en av de nyhetene og er designet internt i Opera Software av Oleg Melnychuk og naturligvis Jon Hicks som støttespiller.

Nye Opera logoen
Nye Opera ikonet

Hva jeg synes om nye Opera ikonet er litt tidlig å si. Etter å ha vært trofast Opera bruker så mange år og har vært vant til den gamle ikonet så trenger jeg å fordrøye det litt. Synes ikonet virker litt flatt til å være i 2009, men godt at det er sentrert og har mye freshere rødfarge. Synes det er frisk forandring og det var på høy tid at det skjer og på passende tidspunkt når Opera 10 lanseres!

Oppdatering: Har lagt til skjermbilde for å vise hvordan Opera ikonene ser ut i forhold til Safari og Firefox. Digi.no har tatt en prat med Opera Software om nye ikonet.

Nye og gamle Opera ikonet samt Safari og Firefox
Nye og gamle Opera ikonet samt Safari og Firefox