Nintendo Revolution kontroller avslørt!

I natt hos Tokyo Game Show var Nintendo der og var klar til å avsløre flere nye detaljer. Allerede har vi lenge viss om hvordan Nintendo Revolution maskinen vil se ut eller med andre ord hvordan prototypen ser ut i dag og vil bli mindre.

Nintendo var ikke de eneste som var i Tokyo Game Show, men det var også blandt andre som Microsoft og Sony med sine nyeste spillemaskiner. Fra de to siste nevnte vet vi allerede om spefikasjonen til maskinene og hva de vil tilby, men Nintendo derimot har de vært sårt hemmeligfull tross for all mulige spektulasjoner og rykter om hvordan spefikasjoner og ikke minst den mest diskuterte detaljen: Hvordan vil kontrolleren til Revolution se ut? Natt til fredag, fra kl 3 til 4, i Tokyo har Nintendo endelig vist fram sin nye kontroller!

Nintendo Revolution kontrollHer er den endelig kontrolleren! I de første sekundene jeg så på teaser klippet trodde jeg først at det var fjernkontroll for å styre DVD spiller/film for Revolution. Neida den der er faktisk kontrolleren man skal spille med! Den er liten og enkelt at man kan styre det med en arm! Den ser ut til at den er sterk inspirert av Apple stilen – hvitt!

    Dette kan kontrolleren:
  • Du kan «peke» med kontrolleren i alle retninger, både opp, ned, til begge sidene og fram og tilbake.
  • Selve kontrolleren er trådløs, men du kan koble til flere tilleggskontrollere via en ledning i bunn av kontrolleren.
  • Du kan også vri på kontrolleren, og vippe på den. Dette registreres i spillene.
  • Blant tingene du kan koble til kontrolleren, er en klassisk kontroller som gjør at du kan spille gamle Nintendo-spill, og en «nunchako»-dings som du kan styre med i spillene mens du veiver rundt med hovedkontrolleren.

Med de mulighetene takket å v&aeligre sensorene er dette mulig å kunne bevege kontrolleren slikt vi kan bli mer som del av spillet. Man kan holde den fram som våpen, veive den i lufta slikt du holder fiskestanga, tennis, squash, sverd og balltre! De fleste gamere som husker den første Nintendo spillemaskinen til TV-apparatet vil helt sikkert også huske at det allerede fantes egen pistol slikt man kunne skyte på TV. Duck Hunt var en av de få spillene vi kunne virkelig skyte med!

Man kan koble til flere utstyr til denne kontrolleren man kobler til under som f.eks «nunchako» som Iwata selv kaller. Og man kan gå tilbake til klassiske kontroller for å spille klassiske spillene og man koble til «Classic style expansion» som ligner på dagens GameCube kontroller. (Er det ikke egne kontakter til GameCube kontroller som man finner i selve maskinen under ett lokk? Det kan se ut at man kan ha god utvalg av forskjellige kontroller til Revolution.)

Se teaser klippet og du vil se hvor annerledes det er å spille med revolusjonerende kontroller! Vil jeg greie å vente så lenge på Nintendo Revolution som kommer i 2006? Eller noe enda senere i Europa som 2007? NEI, jeg vil ha det nå!

Se teaser klipp hos Cube IGN og bildegalleri hos Dagbladet Bildeserier.

Kilder: Dagbladet, Cube IGN og 1UP.COM.