Opera Software tar steget mot Nintendo DS

I dag har Nintendo har offentliggjort i en pressekonfeeranse i Tokyo at det kommer Opera nettleser til Nintendo DS. Opera DS Opera Software kommer med en Nintendo DS versjon av Opera. Bildet er manipulert

Forbindelse med fremtidsplaner for internett muligheter for Nintendo DS, så trengte Nintendo noe kjent og brukervennelig nettleser. Opera Software ble ingen tilfeldig valg for Nintendo i dette tilfelle. Nintendo har valgt Opera Software av to grunner: kjent merkenavn, ja Opera er veldig populær i Japan og tilpasset versjon for brukervennelighet i mindre enhet. Opera har vært hovedleverandør av nettleser til en av de største mobiltelefonselskapene i Japan i tre år nå og er godt kjent som desktop nettleser i Japan. Nintendo har uttrykket at Opera har levert mer enn forventet med brukervennelige nettleser med bl.a. rask tilgang, enkelt bruk og sist spesielt for Nintendo: utnyttelse av Nintendo DS to skjermer og med touch screen teknologien.

Nintendo DS med OperaMideltidlig er det slikt at Japanske Nintendo DS eiere først vil komme til å ta bruk av Opera i første omgang. Det er uviss om det er planer for å få Opera til Nintendo DS i salg og drift i resten av verden og Nintendo har ikke sagt noe om det ennå. Siden Opera er kjent merkevare i verden, så er det svær sannsynligvis at det vil bli mulig at nettsurfing med Nintendo DS og Opera vil bli mulig utenfor Japan.

Nettforbindelsen vil Opera utnytte Nintendo DS innebygde trådløse nettverksmuligheter.

Opera kommer til å utnytte begge skjermene godt hvor den nederste skjermbildet kan få oversikt over hele siden. Så velge utsnitt av siden som du kan se på den øverste skjermen. Tillegg med den nederste skjermbildet som er trykkfølsom så er det mulig å kunne skrive web adresse med håndskrift, direkte på skjermen. Man kan hente opp et software slikt du kan få virtuelt tastatur så det vil bli en alternativ for å skrive inn web adressen.

Opera til Nintendo DS vil bli tilgjengelig som vanlig Nintendo DS kort og prisen anslås ca 30 USD i Japan som vanlig spilltittel.

Hanson (Fra Opera) har sagt at Opera Software har ingen planer om egen nettleser for PlayStation Portable.

Kilde: