Oslo sporveis første tur med nye T-banevogner

Etter å ha gått en liten tur i Oslo sentrum tenkte jeg å ta kursen hjemover. Når jeg var på vei nedover i undergrunnsbanen kikket jeg som normalt på displayet om hvor lenge til banen min skulle komme, men der så jeg noe som var litt merkelig. Displayet viset ikke nummeret på banen i det hele tatt som er uvanlig tillfelle. Alle andre linjene hadde nummeret. Sikkert noe teknisk tull der og da. Nei det var det ikke! I det øyeblikkelige spurte jeg meg selv “Hva? Er jeg i Sverige nå? Hvordan har jeg kommet til Sverige nå?!” da jeg så t-banen min var en av de nyeste t-banevognen som Sporveien prøver kjører. Faktisk første gangen i dag. Hvorfor Sverige? Synes T-banevognene er ganske lik Svenske t-banevognene ved første øyekast.

Nye T-banevognene Grått t-bane er uvanlig syn. Det bryter med det vi kjenner t-banen best. Rødfargen er borte

“Grå/hvite vogner vil være sterk brudd med helhetlig designkonsept alle kjenner…” kommenterte en av de som reagerte på fargeskiften. Noen av de har arrangert underskriftkampanje og er skråskikker på at det er flere som er enig at det er brudd på designkonseptet. Gi din underskrift hos jatil.net om du er enig.

Romslig Mer romslig og vennelig for de med barnevogn og rullestol

Yeah! Nå kan vi endelig drive med sprell i t-banen etter fyll i byen. Vel nå prater jeg om breakdance, dans eller lek.

Smart løsning med stoler og plass Muligheter for ekstra plass for de som trenger. Oppklapping av stoler også.

Fint at det er mulighet for folk som har behov for plass å kunne få egen plass.

Tre og to plasser Tre og to som vi kjenner til fra før

To og to plasser To og to som er nytt her.

Info om hvilken bane og neste stopp På tide med infomasjon i vognen. Must for de forvirrende og de som hører dårlig.

Godt at man kan få informasjon på displayet inne i vognen i tillfelle man hoppet inn i banen i farta uten å sjekke hvilken bane det er, mister oversikten etter å ha duppet av litt i banen eller er døv. Først viser det f.eks “3 Mortensrud”, “3 Neste stopp” og “3 Bøler”. Og selvfølgelig er det også datastyrt tale med vennelig kvinnestemme som forteller hva som skjer. Eneste jeg krever at slikt info er at de BØR ta hensyn til de døve å kunne tekste om evt problemer. Jeg blir stadig vekk irritert å ikke vite hva problemet er etter en kvarter ventetid inne i tunnelen og hører en eller annen som høres ut som drita fyllik som blåser på høytaler.

Trykk for å gå av En annen ny ting er at man må trykke på knappen for å få døren åpnet. Smart løsning for å spare varmen.

Uvant å se noe nytt Uvanlig å se ny t-banevogn hjemme

Hva synes jeg om nye T-banevognene? Jo, jeg er faktisk positiv og er riktig fornøyd med T-banevognene, men det er en del ting som mangler og bør gjøres. Joda rød og blå fargen MÅ være på plass. Først trodde jeg at det skulle bli mer trangere med stoler og det var ikke så stor forskjell, men bortesett fra at det er færre sitteplasser og flere ståplasser slikt det er mer romslig. Synes også at lyset og fargen inne er godt belystet og lysere enn de gamle T-banevognene. Det bråker mindre og kan forsatt høre at det dundrer, suser og ristingen som før, men bare mindre bråk. Første tanken jeg hadde om knappen for å gå av var negativ ting, men det er slett ikke så dumt når man skal tenke på å spare på varmen om vintern. Hvordan blir det om sommern tro?

Fikk utdelt en liten brosjyre av noen fra Sporveien med litt informasjon om nye vognen som de prøverkjører for tiden.

De første nye T-banevognene er nå i prøvedrift. Etter 40 års trofast tjeneste skal de gamle røde vognene skiftes ut med nye og moderne togsett. … Mellom 2007 og 2009 skal nesten hele T-bane-parken i Oslo byttes ut. … Hver av de nye togmodulene består av tre sammenkoblede vogner med åpen innvendig passasje. … Prøvedriften vinteren 2006 vil gå på linjene 2, 3 og 5. De første T-banevognene settes i odinær drift fra mars 2007. Første året blir det levert 66 vogner, i 2008 leveres 69 vogner og i 2009 leveres de siste 54 vognene. … 189 vogner levert September 2009 … Sitteplasser i trevognsmodul: 138 stk

Sporveien.no