Kan ikke lese ferdig uten din hjelp

I går kom jeg over en svært interessant artikkel som NRKbeta publiserte, “Informasjon er vakkert“. Artikkelen tar fokus på hvordan man visualiserer informasjon, tall, statistikk og data slikt man forstår det med hjelp av pene grafikk.

Jeg er fast leser av NRKbeta og synes de leverer kvalitet i sine artikler med spennende innhold innen media, teknologi, muligheter og litt til. Har ofte kommentert der og oppfordret de å tilby teksting og legge til tekst når det mangler og de svarer alltid på det, med unntak av noe artikler, men det tar tid å få svar på det. Med artikkelen “Informasjon er vakkert“ så tror jeg ikke har vært så irritert før nå at jeg sitter igjen følelsen på at jeg ikke får lest ferdig artikkelen fordi de har lagt til en videoklipp helt på slutten av artikkelen hvor de intervjuer Angela Morelli.

YouTube Preview Image

Men videoen er ikke tekstet, men den kan lett tekstet om noen snille folk ønsker å hjelpe til… – og når eieren av videoklippet laster opp undertekstfilen. Der er videoen endelig tekstet fra rundt kl 19 i dag, omtrent 2 timer og 20 min etter at jeg postet innlegget.

Ting blir raskt utdatert på nett

Jeg er en tålmodig person og kan klare meg å vente til informasjonen er tilgjengelig for meg og andre som har nedsatt hørsel. Men å vente på andre har en pris: Med dagens teknologi og mengden av informasjon som farer gjennom internett i dag så er gårsdagen materiale allerede gammelt!

Ingen hjelp å få

Tvitret i går og spurte om noen kunne hjelpe meg med å tekste videoen og i skrivende øyeblikk så er det ingen som har tatt utfordringen. Eirik Solheim, forfatteren av artikkelen, kommenterte seint i går oppfordringen min og beklager for mangelen av undertekst.

Jeg har et enkelt ønske; Vil gjerne bli ferdig med å “lese” artikkelen Informasjon er vakkert” og trenger deres hjelp å få videoen tekstet. Har opprettet dokument i Google Docs og en Wave på Google Wave som frivillige kan hjelpe til å skrive tekst.

Her kan du hjelpe

Hjelp til å legge til tekst i Google Docs

Eller; Hjelp til å legge til tekst i Google Wave (Man må være invitert til Wave)

Slik er vår hverdag

Så oppfordrer jeg deg å ta en kikk på Movale sin innlegg “Hvordan er det å være funksjonshemmet? Illustrasjonsvideoer!” før du dropper å gi hjelpende hånd.

Du som jobber med film

Hva skal til for at du vil tekste filmene dine?

Redigert @ 19:01: Jon Ståle Carlsen kommenterte om at videoen har nå undertekst. Kudos til NRKbeta som lytter til lesere. Herlig!

Redigert @ 15:50: Wow! I mellomomtiden når jeg skrev denne innlegget har noen faktisk bidratt med tekst i Google Docs. Fant ut at det var Kim Åge Martinussen som hadde tatt seg tid å tekste etter å ha sett kommentaren min hos NRKbeta. Tusen takk! Nå gjenstår det å få teksten rett inn i videoen og forhåpenvis også få norsk versjon.