Musikk for kreativ arbeid og mars favoritter

headphones bw av Rachels random
'headphones bw' av Rachel's random

Spotify er en musikk tjeneste som jeg er blitt veldig glad i og har vært fast bruker av tjenesten. Det har bidratt til oppdragelse av nye artister/band og albumer som jeg ellers ikke ville oppdraget det i en platebutikk.

Jeg begynte med å lage spilleliste som jeg ville hørt på mens jeg jobber kreativt. Fikk inspirasjonen til å lage en slik spilleliste etter å ha lest Mia Holte sin innlegg “Musikk som skapt til å designe til!” og lyttet til spillelisten. Fant ut at spillelisten til Mia Holte ikke falt i smak hos meg og forkastet listen så begynte jeg å lage egen spilleliste. Sorry Mia, vi har ulike musikksmak!

Spillelisten består av varierende musikk fra hip-hop, trip-hop, electronica, jazz/soul og rock og få filmusikk. Fristende spilleliste? Sjekk ut spillelisten nå!

Lytt på Stians spilleliste på Spotify: Creative-mood.

Merket at det ikke var lett oppgave samle inn musikk til egen spilleliste på en kveld, men det har tatt sin tid å bygge det opp. Spillelisten bruker jeg fremdeles til kreativ arbeid, men jeg har følt behov for å høre på noe nytt og oppdrage nye artister og band.

Tok med konseptet videre med å lage en spilleliste for hver måned. I spillelisten, først ut med Mars, hvor jeg samler musikk med først og fremst nye artist(er)/band, sanger, remiks og alt som er nytt for meg som jeg liker. Også tok jeg med musikk jeg har hørt før og igjen har fått det i hjernen igjen.

Lytt på Stians favoritter på Spotify: @StianGiltvedt’s faves: march ’10.

Nå er April her og allerede har par sanger fått sin plass på spillelisten.

PS; Har fryktelig lyst å høre fra dere om hva dere synes om en av spillelistene eller begge.

Riktig god påske og kos dere med spillelistene!

 • http://twitter.com/r0lfi r0lfi

  Har hørt på en god del av sangene i begge spillelistene nå, var en god del som jeg ikke hadde hørt før, som falt i smak.

  adda begge spillelistene jeg :-)

 • http://www.crazytotto.wordpress.com crazytotto

  Nice. jeg digger når folk legger utpå spotify lister, for noe av det værste jeg vet er å lage musikk lister. Kan jo bruke timevis på å leite etter musikk du vil høre på når du jobber. og når du først har fått laget en liste så er det for seint til å begynne å jobbe :p Hører på musikken din no. liker det jeg har hørt så langt :)

 • http://www.miaholte.com Mia

  What?? Liker du ikke musikken min? :P

  Hehe, gleder meg til å sjekke ut musikksmaken din! ;)

 • http://www.miaholte.com Mia

  Ok liste, selv om jeg merker vi har en litt forskjellig musikksmak ja. Men det er jo bare kult! :D

  Du liker kanskje litt mer “rett fram” musikk en meg. Jeg krever kanskje litt mer progresjon, men så er jo jeg musikkviter og så det skal litt til for å sette meg ut.

  Men liker mye av Røyksopp og Daft Punk er rått! ;)

  Men i lengden blir nok en del av denne musikken litt for monoton for meg! Godt vi er ulike ;)

 • http://blogg.giltvedt.net/ Stian A. Giltvedt

  r0lfi: Godt å høre at begge spillelistene falt i smak!

  crazytotto: Hyggelig at å høre at du liker det du hører så langt. Det første jeg la merke til med å lage spillelisten var at det nettopp tok lang tid når jeg først begynte med det. Endte opp med at jeg bygde opp listen i over lengre tid.

  Mia: Sorry for det altså! Men kan jo trøste deg med at det motiverte meg til å lage egen liste :D

  Tar det ikke så personlig med hva du mener om listen min og forventet ikke akkurat at du skulle like det, fordi det var nettopp din liste motiverte meg til å lage egen liste. Enda godt at vi er ulike, ellers ville det vært kjedelig når alle hører på akkurat samme musikk hele tiden. ;)

 • http://www.miaholte.com Mia

  Det viktigste er at man finner musikk som trigger det kreative i oss. Det er egentlig rart hvordan musikk fungerer såpass forskjellig på folk :D

 • Pingback: Månedlige favoritter fra Spotify - Stian A. Giltvedt

 • Pingback: 1 år + 1 mnd med favoritter i Spotify | Stian A. Giltvedt