Steve Jobs 1955–2011

 

I morgens sto jeg opp til triste nyheten om at Steve Jobs er død, som tapte for kreften etter lang kamp. Mannen som startet drømmen sin fra garasje sammen med sin kompis, Steve Wozniak. Drømmen som 35 år senere ble til verden største dataselskapet, Apple.

Steve Jobs revolusjonerte vår digitale hverdag med produkter fra Apple og innovasjon som også har påvirket media og utviklingen. Blir vekket av iPhone og telefonen er den første jeg strekker fram for å oppdatere meg siste nytt fra senga. Leser videre på iPad ved frokostbordet og på vei til jobben sammen med musikk fra iPod til øret med symbolske hvite ørepropper. Mac maskinen som jeg bruker til å jobbe kreativt og privat for å holde orden på dagligdagse gjøremål. Dingser som er skapt av mannen som gikk bort i natt.

Også har Steve Jobs gitt oss Pixar som har gitt oss fanatiske animasjonsfilmer. Så det er svært få personer i verden som har påvirket filmbransjen med Pixar, musikkbransjen med iPod og iTunes, IT-bransjen med Mac maskiner og mediabransjen med iPad for å nevne noe.

Livsverket ditt har fått meg til å ville bli designer og jeg takker deg for at jeg fikk utvikle meg til det jeg har blitt i dag. Jeg er stolt over å ha Mac og Apple som en del livsstilen mitt, tusen takk! I dag løfter jeg eple for deg.

I 2005 holdt Steve Jobs en tale til  avgangselevene til ved Stanford som nærmest er legendarisk. Opplever man motgang, usikkerhet og føles tungt og nedfor så er talen en inspirasjon til å heve seg og børste seg av skitten, få tilbake håpet og vite at man kan utrette noe.

YouTube Preview Image YouTube Preview Image

Blant de kjente ikoniske reklamefilmene så er det spesielt en, som forøvrig aldri har vært sendt på TV, som jeg synes i dag burde oppdatere med selveste Steve Jobs på slutten. Mye har skjedd siden når det ble produsert til i dag og Steve Jobs, uten tvil, fortjener sin plass i klippet.

YouTube Preview Image

Hele verden sørger i dag for Steve Jobs sin bortgang. Wired markerer med dedikert forside til Steve Jobs. Boingboing har byttet ut tema med retro Mac OS og ikke minst hedrer Panic.com Steve Jobs for sitt livsverk og sitt unike evne.

Stay hungry, stay foolish.