Verdens tøffeste tastatur

Optimus tastaturTastatur er en fin ting å bruke til data og det finnes utrolig mange typer. Enten er de tragisk, morsomme, liten, trådøst, behagelig og listen forsetter. Veldig mange bryr seg nok ikke om hvordan tastaturet skal se ut så lenge de får liv i dataskjermen for å gjøre noe. Nå skal jeg hvertfall fokusere mer på den målgruppen som faktisk har behov for å kunne ha et tastatur som skal gjøre det lett for de å huske mange kompliserte snarveier osv. Det er de som er hardcore gamere, redigerer film, lager musikk, programmerer, kunstner osv.

I portfolioen til Art. Lebedev Studio så har de et herlig tastatur Optimus som er definitivt den råeste og feteste tastaturet jeg har sett. Jeg trodde Apple hadde den kuleste av alle, men nå mener jeg at Art. Lebedev Studio har klart å overgå Apples sin tastatur. Bare en liten bagatell sak når jeg er inne på tastatur fra Apple og for spesiell målgruppe; Apple har et tastatur som har farger på knapper med litt ekstra test som forteller hvilken hotkeys det er til, for de som redigerer film i Final Cut. Ellers har PowerBook serien en utrolig kul finesse som gir belyset tastatur og det noe mange sliter når det er mørkt.

Optimus tastatur

Men hva er det som er så spesielt med tastaturet når den ser så vanlig ut? Jo, det som er så spesielt med dette tastaturet er at hver eneste knapp er ustyrt med egen skjerm som betyr i praktisk at du får en belystet tastatur. Og annet som er så bra ved den er at den er multi språklig slikt du kan lett skifte fra russisk til norsk tegnsett (?!) ved enkelt tast!

Optimus is good for any layouts: Cyrillic, Ancient Greek, Georgian, Arabian and so on to infinity: notes, numerals, special symbols, HTML codes, mathematical functions.

Det er ikke bare bokstaver som gjelder her da. Mulighetene er stort at f.eks Quake 3 gamer kan få symboler til skifte av våpen, hoppe, chatte, angripe osv osv. Og vi designere som bruker Photoshop som viktig verktøy kan glede over å få symbolene fra verktøyboksen også på tastaturet! Det er en ting til også… Tastaturet har også utstyrt med 11 flere knapper deriblant en som lar deg skifte språk eller gå over til Photoshop modus. De 10 andre knappene kan du programmere inn faste programmer du bruker daglig og ikonene viser også fram der.

Helt utrolig? JA! Sier jeg bare, men… Det er alltid men. Det er dessverre kun ett design prototyp så langt og jeg har ikke funnet ut så langt om hva som vil skje med det. Jeg vil uten tvil ønske meg en egen!

Oppdatering! Russiske design byrådet har sagt at de har fått svær mange mail fra folk fra hele verden som har kontaktet de for å bestille den fantastiske tastaturet. De hadde ikke trodd at det vekket så stor interesse for tastaturet og har ikke i utgangspunktet planer om å produsere det. Men nå har de erfart at det er stor etterspørsel av Optimus og de har bestemt seg for å produsere det!

Dessuten må man smøre seg med masse tålmodighet likevel. Optimus blir ikke satt i produksjon før om ett år og prisen anslår de at det vil koste et sted mellom 200 – 300 $. Designeren har selv sagt at de ønsker å selge det til rimelig pris, men mener at det er umulig å se seg for Optimus for under 200 $. 1 år går fort og det er lurt å begynne å spare på penger.