Live sending fra NDF 90

I skrivende øyeblikk feirer Norges Døveforbundet 90 års jubileum og har feiringen nå fra kl 15.00 – 18.00. Feiringen av 90 års jubileumet er selvsagt for inviterte og ikke for hvem som helst, men NDF ønsket selvsagt å la medlemmene også få oppleve feiringen sammen. Med hjelp av live sendingen over på internett! Så herlig snilt gjort av NDF!

Se sendingen her.

Men der kommer nedturen! Er løsningen NDF har valgt virkelig å fantatisk bra? I første øyekast så virker det jo greit å få sett live sendingen rett fra sin egen browser så man får sett på det hvor som helst. Dessverre er det ikke slikt.

Her har Norges Døveforbundet gjort en stor tabbe! Norges Døveforbund har tydeligvis valgt å velge en leverandør som er låst til ett bestemt plattform som er veldig forbrukerfiendelig, Microsoft. Først og frems så må man bruke Internet Explorer 6 for å få best mulig ytelse for å få sett på live sendingen, men det stopper ikke der. Man må også installere Silverlight fra Microsoft for å få video på nettleseren din. Kan også se live sendingen med Windows Media Player eller Flash, men Flash er vissnok den siste alternativet og nettsiden vil helst nok ikke la meg få bruke det. Tillegg ba nettsiden meg å avinstallere Flip4Mac for å få best mulig resultat for å få sett det med Media Player.

Man kan selvsagt få Silverlight installert på Mac og Linux for å få sett på sendingen. Linux variasjonen må man laste ned som alternativ plug-ins fordi Microsoft ikke prioriterer denne plattformen. Jeg innrømmer at jeg halvhjertet forsøkte å installere Silverlight på min Mac maskin bare for å sett på live sendingen. Når det var installert så ble jeg opplyst at jeg trengte å restarte nettleseren for at Silverlight kunne få tre i kraft. Restartet da Opera på nytt og fikk beskjed at jeg måtte velge en annen nettleser. Prøvde med Safari og samme resultat der. Til slutt startet jeg FireFox og der fikk jeg såvid godkjent, men siden ville helst at jeg skulle bruke IE6.

Så var det å få sett live sendingen… Det tar tid… Ingenting skjer… Ser at det ligger en knapp på siden hvor jeg kan laste ned Silverlight plugins fra Microsoft, men det er jo installert… Venter enda lenger… Ingenting skjer i det hele tatt og jeg ser at det rett og slett ikke vil skje noe som helst. Har gitt opp å forsøkte å gjøre noe som helst bare for å sett på live-sendingen kun en gang av all ekstra programmer som jeg i ettertid ikke kommer til å ha bruk for.

Til den/de i Norges Døveforbundet som gikk for løsningen: Hva var det som fikk deg/dere til å velge denne leverandøren av live sendingen som er låst til Microsoft plattformen? Var det rabatten som fristet dere? Var de den eneste som kontaktet dere eller omvendt? Så dere faktisk etter andre alternativer? Visse dere noe om at leverandøren er mer eller mindre låst til Microsoft?

Ærlig talt så synes jeg dere burde valgt et annet alternativ som IKKE er forbrukeligfiendelig! Hvor mange prosent har Silverlight installert i dag? Laaangt mindre enn Flash som har over 95% av datamaskiner installert.

Dere, NDF, burde gått for en løsning som kan la seg sende live sendingen gjennom Flash uavhengig av nettlesere/plattform.

Håper dere i det minste lagrer opptaket slikt det kan ses igjen og evt legge det ut på nett. Hvertfall i et format som kan la seg spille av hvilket som helst program og ikke kun for Media Player.

Hilsen skuffet Mac, Opera og Flash bruker…