FileMerge, sammeligne filer og mapper

FileMerge.app

I det siste har jeg brukt litt tid på ryddet opp digitalt på noen maskiner og par eksterne disker og under prosessen har jeg kommet over noe problemer. Oftes var det duplikeater enten på samme maskin eller samme kopi på backup disken, men en del av de hadde noe nyere mapper og/eller filer. En laptop med harddisk som sliter har resultert at noe filer enten ikke lar seg bli overført eller blir delvis overført.

Det å overføre, rydde, slette og organisere er i seg selv jobb som tar tid, men det å sjekke for duplikater av mapper og filer med ulike innhold tar mye tid. Man vil jo forsikre å ha siste versjonen og kvitte seg med eldre filer og duplikater.

Her har jeg spart mye tid med FileMerge som er nyttig til slikt prosess. Jeg ber programmet å kontrollere forskjellene mellom mapper som jeg ønsker å sjekke. Programmet kan vise meg hvilket mapper/filer er identiske, hva som er nytt eller har blitt endret mellom disse mappene jeg sammenligner.

Skulle disse mappene/filene man sammenligner skal ha noe forskjell så kan programmet la deg bestemme hvilket av mappene skal oppdateres ved å overføre, fjerne, oppdateres eller la være filer og undermapper. Det kan også vise forskjell mellom 2 filer ved å vise kildekoden og markere hvor endringer finner sted på begge filer.

Det å sjekke kildekoden med FileMerge har jeg tidligere brukt for å kontrollere bugs eller se etter nye linjer på enkelte filer fra webutvikling. Det sparte meg for masse tid for å lese linje for linje tidligere.

Programmet i seg selv er gratis og er kun en del av Xcode. Utviklingspakken får man lastes ned på nett og følger med hver ny Mac maskin som DVD.

Ønsker du et annet alternativ så skal TextWrangler være bra, men om du foretrekker terminalen så har du opendiff. Ellers har osx.iusethis.com grei oversikt over alternativer.